Friday, 19/07/2019 - 04:35|
CHÀO MỪNG BẠN ĐẾN VỚI CỔNG THÔNG TIN ĐIỆN TỬ PHÒNG GD&ĐT THÁI THỤY

THAI THUY EDUCATION SECTOR, THAI BINH’S STEM PRODUCTS HAVE ACHIEVED 11 TOP PRODUCTS "PROUD OF INTELLIGENT VIETNAMESE LABOR AREA OF THE RED RIVER DELTA" IN 2018;

On the morning of May 20, 2018, Prime Minister Nguyen Xuan Phuc; Mr. Truong Thi Mai, Members of the Politburo, Secretary of the Party Central Committee, Head of the Central Committee for Mass Mobilization; Mr. Vu Duc Dam, Member of the Party Central Committee, Deputy Prime Minister; Mr. Bui Van Cuong - Member of the Party Central Committee, Chairman of the Vietnam General Confederation of Labor; leaders of ministries, central branches ... visited 11 booths displaying products "Proudly Vietnam Labor Intelligence in the Red River Delta" held in Ha Nam,

With the product of two-row aerobatic crop planting machine without DK engine  by author Nguyen Nang Khuong - Thuy Hong junior high school teacher, Thai Thuy Education branch, Thai Binh is proud to be one of the units having the Top 11 products. Products won awards at this exhibition. This product is highly effective in economy and society, helping farmers reduce initial costs for production; saving people’s  labour  but improving labor productivity. The machine does not  cause environmental pollution because it does not use an internal combustion engine.

Visiting the exhibition "Proudly Vietnam Labor Intelligence in the Red River Delta" in 2018, Prime Minister Nguyen Xuan Phuc visited the booth displaying products of two-row aerobatic crop planting machine without DK engine and encouraged the  author Nguyen Nang Khuong.

As an art teacher, but with passion for scientific research, teacher Nguyen Nang Khuong has won many awards for many years at the Science and Technology Innovation Contest at all levels. In 2016, Mr. Khuong's multi-purpose insecticide spraying machine is in the top 10 products “ Being proud of Vietnamese labor intellectuals” awarded by Vietnam General Confederation of Labor, Vietnam Television and Labor Newspape in Hanoi, on the International Labor Day, May 1, 2016./.

Sáng ngày 20 tháng 5 năm 2018, Thủ tướng Chính phủ Nguyễn Xuân Phúc; đồng chí Trương Thị Mai, Uỷ viên Bộ Chính trị, Bí thư Trung ương Đảng, Trưởng ban Dân vận Trung ương; đồng chí Vũ Đức Đam, Ủy viên Trung ương Đảng, Phó Thủ tướng Chính phủ; đồng chí Bùi Văn Cường – Ủy viên Trung ương Đảng, Chủ tịch Tổng Liên đoàn Lao động Việt Nam; lãnh đạo các bộ, ban ngành trung ương… đã đến thăm 11 gian hàng trưng bày sản phẩm "Tự hào Trí tuệ lao động Việt Nam khu vực đồng bằng sông Hồng" được tổ chức tại Hà Nam,

Với sản phẩm Máy trồng cây màu hai hàng không động cơ DK của tác giả Nguyễn Năng Khương - giáo viên trường THCS Thụy Hồngngành Giáo dục Thái Thụy, Thái Bình tự hào là một trong những đơn vị có sản phẩm đạt Top 11 sản phẩm đạt giải thưởng trong triển lãm lần này. Đây là sản phẩm có hiệu quả cao về mặt kinh tế, xã hội, giúp bà con nông dân giảm chi phí ban đầu cho sản xuất; tiết kiệm sức người nhưng nâng cao được năng suất lao động. Máy không gây ô nhiễm môi trường do không sử dụng động cơ đốt trong.

Đến thăm triển lãm “Tự hào Trí tuệ lao động Việt Nam khu vực đồng bằng sông Hồng” năm 2018, Thủ tướng Nguyễn Xuân Phúc đã thăm gian hàng trưng bày sản phẩm Máy trồng cây màu hai hàng không động cơ DK và động viên tác giả Nguyễn Năng Khương.

Thủ tướng Nguyễn Xuân Phúc thăm gian hàng trưng bày sản phẩm
Máy trồng cây màu hai hàng không động cơ DK của tác giả Nguyễn Năng Khương (nguồn Laodongtv)
 Ngành Giáo dục Thái Thụy, Thái Bình vinh dự khi có sản phẩm đạt Top 11
sản phẩm “Tự hào trí tuệ lao động Việt Nam khu vực đồng bằng Sông Hồng”

Là một giáo viên dạy Mĩ thuật nhưng với niềm say mê nghiên cứu khoa học, thầy giáo Nguyễn Năng Khương nhiều năm có sản phẩm đạt giải tại Hội thi sáng tạo Khoa học kỹ thuật các cấp. Năm 2016, sản phẩm Máy phun thuốc trừ sâu đa dụng TK của thầy Khương nằm trong tốp 10 sản phẩm Tự hào trí tuệ lao động Việt Nam được Tổng Liên đoàn lao động Việt Nam, Đài truyền hình Việt Nam và Báo Lao động trao thưởng tại Hà Nội nhân ngày Quốc tế Lao động 1-5-2016./.

Nguồn: thaithuy.edu.vn